A Gesuko nemrég ritka pillanatot ünnepelhetett. A német hűtöttáru-szállítmányozással foglalkozó cég ugyanis az egymilliomodik Volvo FH teherautót vehette át. A típus idén negyedszázados lett, az első darabokat 1993-ban kezdték kiszállítani az üzemeltetőknek. A Geusko régi vásárlónak számít a svédeknél, hiszen már 1973 óta csak és kizárólag Volvókat használnak.

Az egymilliomodik Volvo FH Crimson Pearl színű, amit leginkább mélyvörösnek lehetne nevezni. Hajtásáról D13-as, Euro VI-os, 540 lóerős motor gondoskodik, mely 2700 newtonméteres nyomaték leadására képes. A járművet extra magas hálófülkével szerelték a lehető legjobb komfort érdekében. A sofőr kényelmes, megerősített oldaltámasszal ellátott ülést kapott, az utasteret pedig olyan megoldásokkal igyekeztek feldobni, mint az oldalajtónál beépített narancssárga kapaszkodók, melyek a fülkébe történő feljutást segítik. Ez a szín a szőnyegek, az ajtókárpitok és a hálóágyon visszaköszön.

Már egymillió darabot gyártottak ebből a Volvóból 1

A biztonságos közlekedés érdekében a járművet felszerelték a Volvo dinamikus kormányzásával (VDS), mely nagy sebességnél is tökéletes stabilitást biztosít. A teherautóban emellett ütközésre figyelmeztető vészfékrendszer, sávtartó asszisztens, valamint adaptív sebességtartó automatika is dolgozik. A jubileumi FH főként Németország útjait fogja róni a jövőben.