Hatodik alkalommal rendezték meg idén az 5 tengelyen biztos kézzel kamionos ügyességi versenyt. A megmérettetésre idén 500-an jelentkeztek. Végül az elődöntőkből tízen vehettek részt a döntőben, melyre a hétvégén került sor.

A versenyen a résztvevőknek első körben 8 feladatot kellett teljesíteniük 8 perc alatt. Ezt követően már csak az öt, legtöbb pontszámot elérő versenyző folytathatta tovább a küzdelmeket a hátralévő 11 feladatban. Ez Gasparovics Ferencnek, Szalai Gábornak,  Domina Krisztiánnak, Könczöl Andrásnak és Kormos Csaba Tibornak sikerült.

A döntőben végül Kormos Csaba Tibor bizonyult a legjobbnak a maga 22 300 pontjával, a dobogó második fokát Gasparovics Ferenc szerezte meg 21 800 ponttal. A harmadik helyezett pedig Könczöl András lett 18 800 ponttal. Az egyéni vállalkozóként dolgozó Kormos Csaba Tibor először jelentkezett a versenyre, győzelme pedig mindenki számára meglepetést okozott, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismételten egy új versenyző léphetett fel a dobogó első fokára. A fődíjként járó nettó egymillió forintot és a “Az ország legjobb kamionsofőrje” címet tehát ő vihette haza.

Egyéni vállalkozó lett az ország legjobb kamionsofőrje 1

Középen a győztes, Kormocs Csaba Tibor, baloldalt Gasparovics Ferenc, jobboldalt pedig Könczöl András látható. Fotó: Szappanos Bálint

A második helyezett 100 ezer, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forint értékű ajándékcsomagot vehetett át. Az idei verseny is a NiT Hungary és az ORFK-OBB közös együttműködésében valósult meg.