Tavaly lépett az elektromos haszonjárművek piacára a tengerentúlon a Thor Trucks, melyet gyakran a Tesla kihívójának is neveznek. A startup egy kifejezetten dizájnos elektromos nyerges vontatót villantott, ET-One néven, melyről azt állították, hogy közel 500 kilométeres hatótávra képes. Ez nem rossz, ha azt nézzük, hogy egy dízel változaté körülbelül 800 kilométer.

A Thor Trucks nemrég újabb hírrel került bele a világsajtóba. A cég ugyanis együttműködési megállapodást kötött az UPS-szel egy teljesen új, elektromos áruszállító kifejlesztéséről és teszteléséről. Az új modellnek még nincs neve és egyelőre csak terveket lehet látni róla. Az biztos, hogy közepes teherbírású lesz, hiszen az amerikai besorolás szerint a 6-os osztályba, azaz a 8,8-11,7 tonna közötti kategóriába tartozik.

Tisztán és halkan suhanhatnak a csomagok a jövőben 1

Az év végére készülhetnek el az első prototípusok, melyeket legalább hat hónapig tesztelnek majd Los Angelesben. A kéttengelyes, elhúzható oldalajtókkal ellátott csomagszállító teherautók egy feltöltéssel mintegy 100 mérföldet, vagyis átszámolva 160 kilométert tudnak megtenni.

A próbafutások alatt folyamatosan gyűjtik majd az akkumulátorokkal, a hajtáslánccal és a menettulajdonságokkal kapcsolatos információkat, melyeket rendszeresen eljuttatnak a Thor Trucks képviselőihez. A csomagküldő vállalat több gyártóval is együttműködik az alternatív üzemanyaggal működő és fejlett technológiájú járművek tesztelésében és forgalomba állításában. Az elektromos teherautók fontos prioritást jelentenek a vállalat számára.