Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint felfüggesztették az erre a hétvégére vonatkozó kamionstoppot, mely ma 15 órától tartana vasárnap 22 óráig. A kamionok hétvégi forgalomkorlátozását a közlekedésért felelős miniszter, a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével a hasonló helyzetekben átmenetileg felfüggesztheti.

A jelenleg érvényben lévő másodfokú hőségriasztás miatt azonban a sofőröknek nem kell a kánikulában a parkolókban rostokolniuk. A kamionosok a döntésnek köszönhetően a szokásos vezetési és pihenőidők betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik feladataikat. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget teremt akár arra is, hogy a nehéz teherautók inkább az enyhébb késő délutáni, esti órákban induljanak útnak.

A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy a kánikulában vezessenek óvatosabban és figyeljenek oda a rendszeres folyadékpótlásra. Az egyenruhások arra figyelmeztetnek,  hogy a hőségben jelentősen emelkedhet a rosszullétek száma. A kánikula egyeseknél gyengíti a szellemi erőkifejtést, másoknál tompaságot, illetve ingerlékenységet válthat ki.

Sajnos a figyelmeztetés ellenére már több baleset is történt a mai napon. Az M1-en három személyautó ütközött Budapest felé tartó szakaszon, a 35-ös kilométernél, Bicskénél. Az M0-ás déli szakaszán pedig négy autó koccant össze. Már mindkét helyszínen befejezték a helyszínelést a rendőrök, de az M0-on továbbra is megmaradt  a torlódás a 10 és a 22-es kilométer szerelvény között.  Torlódás van még Székesfehérvártól Siófokig az M7-es autópályán, valamint az M1-esen Győr felé Zsámbéknál, illetve Tatánál.