A nyolcvanas években alapított Achleitner Fahrzeugbau a teherjárművek 4×4-esítésétől kezdve a komplett munkagépek építéséig sok mindennel foglalkozik. Legextrémebb munkáik a páncélozott személy- és vagyonszállító járművek, amelyek VR7 és VR9 szintű védelmet nyújtanak lőfegyverek, illetve robbanószerek ellen.

Használnak Mercedeseket, és építenek teljesen egyedi gépkocsit is (HMV SURVIVOR), de termelésük gerincét a Toyota Land Cruiser J200-asokra épülő páncélautók adják.

Ezek több kivitelben is elérhetők. A 4,5 literes V8-as dízellel (232 LE, 615 Nm) vagy 4,6 literes V8-as benzinessel (234 LE, 460 Nm) szerelt modellek pont úgy néznek ki, mint bármelyik utcai testvérük.

Tirolban életmentő Land Cruiserek teremnek 2

Az ASV Survivor már extrémebb darab: itt síklapokból eszkábált egyedi felépítmény biztosítja a szállított személyek biztonságát, a motorok kisebbek, de erősebbek (286 LE / 650 Nm dízel, 288 LE / 445 Nm benzines), a hatótávolság eléri a 600 kilométert. Az autó felmegy 80%-os emelkedőn, rézsűszöge 45%. Utasai bőrülésekben helyet foglalva kortyolgathatják a fedélzeti hűtőszekrényből elővett üdítőt, miközben záporoznak rájuk a lövedékek – mi ez, ha nem királyság?

Tirolban életmentő Land Cruiserek teremnek 3