Különleges nyerges vontató szerepel az elektromos haszonjárművek gyártásával foglalkozó holland EMOSS Mobile Systems kínálatában. Az Ever 5020 típusú, DAF CF-re épülő teherautó közel 500 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel. Mindez a 120 kWh teljesítményű lítium-ion-foszfát (LiFePo) akkumulátorcsomagnak, valamint a CNG-motorral működtetett hatótáv növelő generátornak köszönhető.

A permanens mágneses elektromotor 320 kW-os teljesítményre és 3400 newtonméteres maximális forgatónyomaték leadására képes. Az optimális nyomatékátvitelről egy Szentgotthárdon gyártott Allison 4500 típusú automata váltó gondoskodik, mely maximum 50 tonna kombinált súllyal képes megbirkózni. Erre a főegységre fontos szerep hárul: megtöbbszörözi a nyomatékot, ezáltal kevesebb energiát kell elvonnia az elektromotortól és az akkumulátor-csomagtól.

A gyártó egyelőre nem tette közzé, hogy mennyi időt vesz igénye az akkumulátorok töltése az Ever 5020 esetében, de annyi bizonyos, hogy 22 kW vagy 44 kW teljesítményű töltőre van szükség. A jármű műszerfala megegyezik a szériában gyártott darabokkal, viszont a sofőrnek beszereltek egy kiegészítő képernyőt is, melyen többek között az akkumulátorok töltöttsége és üzemi hőmérséklete tekinthető meg.

Az EMOSS tervei között szerepel egy kisebb teherbírással rendelkező elektromos teherautó építése is DAF bázisra, hasonló technológiával.