Hub van Doorne 90 évvel ezelőtt alapította meg a DAF elődjét, melyet 1928-ban még egyszerűen csak “Commanditaire Vennootschap Hub van Doorne’s Machinefabriek“-nek hívtak. A holland üzletembert az a A.H. Huenges támogatta álmai megvalósításában, akinek korábban az autóját javítgatta. Huenges még azt is megengedte neki, hogy kis üzemét saját sörfőzdéjének területén húzza fel. Így kezdődött hát a DAF története, mely jelenleg már az amerikai Paccar kezében van.

300-nál is kevesebb készül ebből a nyerges vontatóból 1

A jeles alkalomból a DAF limitált szériás, 90th Anniversary Edition elnevezésű XF-szériával rukkolt elő. A leendő vásárlók háromféle – fekete, vörös és kék – fényezéssel rendelhetik meg a különleges darabokat. A teherautók fehér csíkozást is kapnak, mely sportossá teszik megjelenésüket. Nem utolsósorban a cég történelmi logója is visszaköszön rajtuk például a fülke oldalán, az extra bőrbevonatú ülések fejtámláin, valamint vezetőinformációs rendszer képernyőjén. A jubileumi darabok megjelenését az oldalsó elemekkel kiegészített tetőlégterelők, valamint a légkürtők teszik teljessé.

A  90th Anniversary Edition kanyarodófény funkcióval ellátott LED-es lámpákkal, légrugózású Super Space vezetőfülkével, Alcoa könnyűfém keréktárcsákkal lesz megvásárolható. A vezető komfortérzetét olyan extrák fokozzák, mint az automatikus légkondicionáló berendezés, a TruckPhone, a mikrohullámú sütő, valamint az alsó ágy alá szerelt hűtőszekrény.

300-nál is kevesebb készül ebből a nyerges vontatóból 2

A limitált szériás változatból összesen 250 darabot gyártanak. Az európai piacra 4×2-es, míg az Egyesült Királyság és Írország számára 6×2-es hajtásképlettel rendelkező változatok készülnek. Valamennyi jármű egyedi sorszámot kap, amelyek a belső dekorbetéteken, illetve a megvilágított DAF-logókon is láthatók lesznek.