A fenti képen hátulról látható a Limitless, mely így egy busz hatását kelti. Korántsem lakóbuszról van szó, az idei CES-en bemutatott Furrion koncepció kéttengelyes, 12,5 méter hosszú, félpótkocsi, melyet megtömtek mindenféle földi jóval. Kétség sem fér hozzá, hogy párját ritkítja: a hat kitolható elemnek köszönhetően a lakótér garzonlakás méretűvé, 32,5 négyzetméteresre bővíthető.

A különleges félpótkocsi belső terét nagy gondossággal alakították ki. Jól felszerelt konyhájában bonyolultabb ételeket is el lehet készíteni. Van benne gázfőzőlap, indukciós főzőlap, sütő, mikrohullámú sütő, mosogató és egy side-by-side hűtőt is beépítettek. A finom borok hűtésére pedig 48 palackos borhűtő szolgál.

Garzonlakásnyi luxust kötöttek egy nyerges vontató mögé 1

Ebben a nappaliban biztosan el lehet tölteni néhány órát.

A nappaliban 65 inches okos televízió és egy multizone audiorendszer gondoskodik a fedélzeten lévők kikapcsolódásáról, de ha mindez nem lenne elég, akkor a 40 inches LED-technológiás kandallót is lehet bámulni relaxálásképpen. A hálószobában franciaágy és egy 39 inches okos televízió áll rendelkezésre. A hozzá tartozó fürdőszobában pedig minden eszközt utolért a digitalizáció.

Ennek eredményeképpen a csap érintőszenzorral, míg a WC-ülőke digitális kezelőfelülettel van ellátva és akkor még az okos tükörről nem is beszéltünk, melyen a külső és belső hőmérséklet mellett számos hasznos információ jeleníthető meg. És, ha az időjárás éppen megfelelő egy kis kültéri sütögetéshez, akkor sem kell lemaradni a kedvenc tévéműsorunkról, hiszen a félpótkocsi oldalába 58 inches okos televíziót rejtettek el.

Garzonlakásnyi luxust kötöttek egy nyerges vontató mögé 2

Konyhájában talán még egy séf is jól érezné magát.

A lakókamion megfelelő biztonságáról négykamerás videorendszer, éjjellátó kamera, mozgásérzékelők és mikrofonok gondoskodnak, melyek kezelése az utastérben található, 7 inches érintőképernyőn lehetséges. Persze, bármennyire is szuper ez az okos félpótkocsi, önmagát mégsem képes elhúzni, éppen ezért szükség van egy nyerges vontatóra is.

A hálófülkével ellátott Herculesben 24 inches televízió, minihűtő és mikrohullámú sütő van, ennek köszönhetően a sofőr is kiváló komfortban töltheti a pihenőidejét. A jármű tetejére egy 100 wattos napelemet is szereltek, mely egy lítium-ionos akkumulátor töltéséről gondoskodik. Az akksi pedig a nyerges vontató elektromos eszközeinek működtetéséhez járul hozzá.

Garzonlakásnyi luxust kötöttek egy nyerges vontató mögé 3

A gyártó Furrion szerint ezt a luxustrélert nem feltétlenül azoknak szánták, akiknek van hozzá jogosítványuk is. Hiszen akár bérelt sofőr is vezetheti. És milyen igazuk van! Aki egy ilyet meg tud venni, annak minden bizonnyal a vezető illetménye már csak „aprópénz” lesz.

Forrás: Furrion
Kapcsolódó címkék: Furrion King of the Road nyerges vontató