A holland gyártó tavaly 1261 darabot értékesített a 15 tonna össztömeg feletti kategóriában, mellyel 24,35 százalékos piaci részesedést ért el. Összehasonlításul: globális szinten a 16 tonna feletti szegmensben 47 ezer DAF emblémával ellátott jármű talált gazdára. Európában a nehéz-teherbírású járművek terén 16, míg a közepes-teherbírású kategóriában alig kevesebb mint 11 százalékos piacrészt tudhat magáénak a gyártó.

A sikerekben döntő szerep hárult a 2018-as Év Teherjárműve díjjal kitüntetett új XF és CF modellekre.”Jelenleg úgy számolunk, hogy a hazai nehéz-teherjármű piac mérete változatlan marad idén, így magyarországi piaci szereplők együttvéve körülbelül 5200 járművet adhatnak el ebben a kategóriában” – hívta fel a figyelmet Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: amennyiben mérséklődik az ágazatban tapasztalható sofőrhiány, akkor esetleg növekedhet az értékesített mennyiség.

A DAF Trucks számára a 2018-as év kiemelten fontos lesz, a vállalat ugyanis idén ünnepli 90 éves fennállását. Míg a holland gyártó tulajdonában lévő Hungarotruck Kft. negyedszázados jubileumához érkezett. A DAF ebből az alkalomból várhatóan különleges járművekkel is előrukkol majd.