Tegnap jelent meg a közbeszerzési értesítőben, hogy a BKV kiszervezi használtan vásárolt hibrid buszainak javítását. Mint ismeretes a fővárosi társaság 40 darab szóló, Volvo 7705 LH és 7905 LH típusú buszt vett a Lektrona Kft.-től. A járművekért darabonként 46 400 000 forintot fizetett egy március 23-i keltezésű szerződés szerint, melyet Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is aláírt.

A buszokra az értékesítő cég nem vállalt jótállást, csak a BKV telephelyére való eljutásáig biztosított garanciát. A karbantartásról tehát már az utasforgalom első kilométereitől fogva a fővárosi cégnek kell gondoskodnia. A nyertes ajánlattevő feladata lesz napi 24 órában, a Cinkotai buszgarázsban található hibrid buszok szervizelése.

A jövendőbeli alvállalkozónak hivatalos Volvo szervizpartner jelöléssel kell rendelkeznie, emellett biztosítania kell, hogy négy hibridnél többet ne kelljen kivonni a forgalomból egyszerre. Ellenkező esetben elképesztően alacsony összeget, darabonként naponta 20 ezer forintnyi kötbért köteles kifizetni az alvállalkozó a BKV-nak.

A tenderkiírás szerint ugyanakkor a nyertes ajánlattevőnek 12 hónapos garanciát kell vállalnia javításokra. A közbeszerzés győztese várhatóan a cinkotai úton található Volvo Hungaria Kft. lesz.