Még januárban írtunk arról, hogy a BKV használt hibrid buszokat kíván vásárolni. A társaság tájékoztatása szerint a tender sikeres volt és Budapesten hamarosan 40 darab környezetbarát busz állhat forgalomba. Mint ismeretes, a közlekedési vállalat 25 darab használt, szóló kivitelű hibrid busz beszerzésére írt ki nyilvános közbeszerzést.

A felhívás szerint a megvásárolandó flottának homogénnek kell lennie, azaz egy márkától érkező modellekből szükséges állnia. A tenderen minimum 10, maximum 15 darab autóbusz opcionális megvásárlására is ajánlatot kellett tennie a jelentkezőknek.

A BKV tenderén a Lektorna Kft. nyújtott be győztes ajánlatot, mely összesen 40 darab szóló kivitelű autóbuszt szállíthat a társaságnak. Valamennyi autóbusz Volvo gyártmányú, a flotta viszont kétféle, a 7705 LH és a  7905 LH típusból tevődik össze.

A közlekedési társaság egyenként 46,4 millió forintot fizet az autóbuszokért. A szerződést már aláírták, a hibrid buszokkal várhatóan az év második felében találkozhatnak az utasok.