Az Észak-Amerikai Haszonjármű Kiállításon (NACV) leplezte le a Daimler az első, hivatalos skiccet az új Sprinterről. Ez alapján elmondható, hogy az áruszállító némileg hasonlítani fog a GLA-szériához. Persze ez csak a főbb jegyek, így a karakteres hűtőmaszk, valamint a nyújtott lámpák tekintetében mondható el.

Az új Sprintert 2018 elején mutatják be Európában, gyártása pedig a következő év végén indulhat el. A harmadik generációs modell továbbra is Németországban, a düsseldorfi és a ludwigsfeldei üzemben készül, de az amerikai piacra már a dél-karolinai, kibővített üzemben szerelhetik össze a Sprintereket.

A Daimler egyelőre nem sok részletet árult el a Sprinterről, de azt már most tudni, hogy számos új vezetéstámogató rendszerrel lesz kapható, emellett felkészítik a korszerű telematikai megoldásokra is. A harmadik generációs Sprinter elektromos hajtáslánccal is gyártásba kerül.

A Mercedes Sprinterből 1995-ös bemutatása óta több mint 3,3 millió darabot adtak el 130 országban. 2017 januárja és márciusa között 10 százalékkal több Sprinter talált gazdára a korábbi év hasonló időszakához képest, ezzel a modell az elmúlt 20 év legerősebb értékesítési eredményeit produkálta. Az év első felében pedig rekordszintre nőttek az eladások összesen 96 200 darab Sprinter eladásával.