Nem sokáig kellett várni, hogy a Lux Express kivonulásával keletkezett kisebb űrt betöltse valaki. Mint ismeretes, az észt privát busztársaság még tavasszal jelentette be, hogy kihúzza a gyújtáskulcsot Budapest-Varsó viszonylatából. Ezen a viszonylaton jelenleg egyedül a lengyel Polskibus van jelen, mely Krakkó érintésével szállít utasokat a magyar és lengyel főváros között.

Az infobus.pl szúrta ki, hogy a Leo Express napokon belül beszáll az utasokért folyó versenybe és napi rendszerességgel közlekedő járatokat indít Varsó és Budapest között. A cég neve ismeretlennek tekinthető idehaza, bár a 2012-ben alapított Leo Express jelenleg hat országba és 81 városba közlekedtet autóbuszokat.

Ennek a hírnek most örülhetnek a külföldre utazók 1

A társaság Facebook-oldalára egyelőre csak ilyen minőségű fotó került fel a lengyel járatról.

Az első járat augusztus 29-én indul Budapestre Varsóból és Krakkó mellett számos nagyobb lengyel és szlovák városban, illetve Miskolcon is megáll. Ráadásul Budapest előtt még a ferihegyi repülőtéren is lesz egy leszállóhely, ez azt jelenti, hogy a viszonylatot a belföldi utasoknak is érdemes lehet igénybe venni.

A társaság honlapja szerint egy útra hozzávetőlegesen 8 ezer forintért válhatnak az utasok jegyet, nem sokkal drágább jegyért pedig már a Business Class-t is igénybe vehetik. A Leo Express autóbusza lengyel fővárosból 19:20-kor indul és másnap 10 órakor van Budapesten, vissza pedig 23:55-kor startol és másnap 14:35-re érkezik Varsóba.

Az emelt szolgáltatásokat nyújt magán busztársaságokhoz hasonlóan a Leo Express járatain is ingyenesen vehetnek igénybe az utasok bizonyos dolgokat, így például wifit, vagy napilapokat.