Tegnap jelent meg a közbeszerzési értesítőben a Volán Buszpark Kft. tendere, mely 100 darab autóbusz beszerzéséről szól. A Volánbusz és a regionális közlekedési központok buszvásárlásait bonyolító társaság szám szerint 20 darab normál padlómagasságú, illetve 80 darab alacsony belépésű elővárosi buszt vásárolna. Előbbiben a Credo Inovell, utóbbi terén pedig a Credo Econell lehet a befutó.

Mindkét típust Győrben, illetve Mosonmagyaróváron gyártják a Kravtex üzemeiben. A Credo 1999 óta több mint 1500 autóbuszt készített Magyarországon, melyből 1395 darab hazai regionális közlekedési szolgáltatóknál (egykori Volánok) közlekedik. Ennek eredményeképpen a helyközi közlekedésben ma már minden ötödik busz Credo. A cégcsoport tavaly 216 darab autóbuszt értékesített a hazai piacon.

A Volán Buszpark Kft. célja a vállalati arculat egységesítése, továbbá a karbantartási és javítási feladatok egyszerűsítése. E célok érdekében azonos gyártmányú buszokat kíván beszerezni. A cég a beszerzendő járműveket várhatóan lízingkonstrukcióban biztosítja majd a Volánbusz és a közlekedési központok számára. Az új buszokra a gyártónak legalább egy éves teljes körű, kilométer-korlátozás nélküli garanciát kell vállalnia.