Egy török hallgató, Kaan Karagoz teljesen újragondolta a jövő kamionjait. Az ipari dizájntervezőnek tanuló diák már az automatizált vezetés fényében készítette el terveit. Éppen ezért teherautóit már vezetőfülke nélkül álmodta meg, cserébe viszont nagyobb raktér és szállítási kapacitás áll rendelkezésre.

Ilyenek lehetnek a jövő kamionjai 1

Az újszerű elgondolás szerint a kamionok akár olyanok is lehetnének, mint a villamosok: egyforma hát- és homlokfallal készülnének. Az elektromos hajtásláncot és a tengelyeket és magukba foglaló blokkok pedig lecsatlakoztathatóak lennének karosszériájukról. Ez megkönnyíteni a javításukat és szervizelésüket. Nem utolsósorban pedig így lehetne gondoskodni az akkumulátorcsomagok feltöltéséről.

Ilyenek lehetnek a jövő kamionjai 2

Az újragondolt kamionok rakterében sorban akár 10-12 EUR-raklap is elhelyezhető lenne. Persze, az nagy kérdés, hogy például a hosszú farönkök szállítását hogyan oldanák meg. A koncepció emellett tükörsima aszfalttal rendelkező főutakat és sztrádákat feltételez. Ettől függetlenül a török fiú zseniális módon jelenítette meg a jövőt, nem kizárt, hogy koncepciójának több részlete is megjelenik majd a jövő kamionjain.