Az idei kamion-Európa-bajnokság ezen a hétvégén olasz földön, az egyik legkomolyabb MotoGP-s szentélyben, a Misano World Circuit Marco Simoncellin folytatódik. A Rimini mellett, az Adriai-tengertől pár kilométerre található létesítményről Kiss Norbi szép emlékeket őriz tavalyról, hiszen itt próbálhatta ki először Mercedes versenykamionját. A járművel egyből felért a dobogóra, amivel csapatát, a Tankpool24 legénységét is meglepte.

Ez a helyszín az egyik kedvencem. Marco Simoncelli egy legendás MotoGP-versenyző volt, és büszke vagyok rá, hogy azon a pályán versenyezhetek, amely az ő nevét viseli. A vonalvezetés kifejezetten tetszik és a környék is, hiszen gyakorlatilag nem vagyunk messze a tengerparttól. Mindezt figyelembe véve nagyon szeretek ide jönni” – jegyezte meg a kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző.

Ezen a hétvégén négy verseny vár a mezőnyre a napsütötte tengerpart mellett. A futamokat a FIA ETRC honlapján élőben is nyomon lehet követni. Emellett a verseny hivatalos Facebook-oldalára is számtalan friss fotó és videó fog felkerülni. Az Európa-bajnokság Youtube-csatornáján pedig a versenyeket követően hamar elérhetőek lesznek rövidebb verseny-összefoglalók.

Az egyéni rangsort jelenleg a címvédő Jochen Hahn vezeti 51 ponttal, őt követi Steffi Halm 40 ponttal, harmadik helyen pedig Adam Lacko található 34 ponttal. Kiss Norbert jelenleg a tabella 8. helyén tanyázik 16 ponttal. Remélhetőleg ezen a versenyhétvégén sok-sok pontot gyűjtve feljebb léphet a pontversenyben.