Hamarosan forgalomba állhatnak az első elektromos csuklós buszok Amerikában. A BYD ugyanis bejelentette, hogy a Los Angeles megyében tevékenykedő Antelope Valley közlekedési vállalat (AVTA) 13 darab, nullemissziós buszt vásárolt. A megrendelt flotta első darabját már le is szállították az AVTA-nak.

A Komáromban nemrég összeszerelő üzemet nyitó kínai konszern Amerikában is komoly gyártókapacitással rendelkezik. A BYD amerikai üzeme ráadásul Los Angeles városától nem messze, Lancesterben található, ahol jelenleg közel 600 főt foglalkoztatnak.

A részben alacsonypadlós járművek utasterét az amerikai igényeknek megfelelően alakították ki, emellett akár három kerekesszékes utas szállítására is alkalmasak. A buszok homlokfalára még kerékpártartókat is felszereltek.

Akkumulátoraik egyszerű töltéssel legfeljebb 3 óra alatt teljesen feltölthetők, feltöltéssel pedig 300-320 kilométert tudnak megtenni. A gyártó a vas-foszfát akkumulátorokra 12 év garanciát kínál, de a BYD szerint azok még ennél is nagyobb élettartammal rendelkezhetnek.

Az autóbuszokban aszinkron elektromotor dolgozik, mely a hátsó, C-tengely hajtásáért felel. A gyártó ígérete szerint az új elektromos buszok karbantartására évente mindössze néhány tízezer dollárt kell majd fordítani.