BMw Designworks: így hívják azt a stúdiót, amely nevében ugyan BMW, de az autógyár csupán tulajdonosa és haszonélvezője annak a tehetségnek és fantáziának, amely az elsősorban, de nem kizárólag autóipari megrendelők igényeit szolgálja. Három földrészen működtetnek stúdiót, és a saját márkákon (BMW,  MINI, Rolls-Royce) kívül a HP, a Microsoft, a Corsair, a Coca Cola, az Embraer, a Neil Pryde, a Siemens Trains és a Singapore Airlines is az ügyfeleik közé tartozik.

Tudtad? A BMW traktort is tervez 1
Tudtad? A BMW traktort is tervez 2

Tudtad? A BMW traktort is tervez

Tudtad? A BMW traktort is tervez

Tudtad? A BMW traktort is tervez 14
Tudtad? A BMW traktort is tervez 15
Tudtad? A BMW traktort is tervez 16
Tudtad? A BMW traktort is tervez 17
Tudtad? A BMW traktort is tervez 18
Tudtad? A BMW traktort is tervez 19
Tudtad? A BMW traktort is tervez 20
Tudtad? A BMW traktort is tervez 21
Tudtad? A BMW traktort is tervez 22
Tudtad? A BMW traktort is tervez 23
Tudtad? A BMW traktort is tervez 24
Fotó megosztása:

De elég az unalmas tényekből, lássuk, milyen BMW munkagépeket gyárt a John Deere, amely 1996 óta ápol szoros kapcsolatokat a stúdióval.

Csak tavaly nem kevesebb mint 8 darab dizájndíjat nyertek el a két cég közös erőfeszítéséből megszületett traktorok.

A John Deere 850K és 1050K lánctalpas dózerek Red Dot formatervezési díjat kaptak: a munkagépek nem csak tetszetősek, de kialakításuknak köszönhetően jobban belátható a munkaterület és a zajszint is csökkent.

John Deere 848L

John Deere 848L

A fenti két gépen kívül további három – a 843L gumikerekes erdészeti gép, a 410L markoló és a 848L vonszoló traktor -, tehát összesen öt John Deere-termék részesült Good Design elismerésben, míg az iF Design díjat a 1050K Crawlernek ítélték oda – ha tehát modern műalkotásként, szobadíszként vennél John Deere-t, csak ezt a nyitóképünkön is látható, 42 tonnás szépséget tudjuk ajánlani.

John Deere 850K

John Deere 850K