Sikeres volt az ezzel kapcsolatos közbeszerzési tender, így összesen  46 800 m³ szennyezett talajvíz és körülbelül 58 ezer tonna föld tisztítását végezhetik el az alvállalkozók. A BKV ugyanakkor csak a teljes munkálatok kevesebb mint a felét végezteti el alvállalkozókkal.

Az óbudai buszgarázs kármentesítésére még 2015-ben írtak ki tendert. Tavaly szeptemberben ugyanakkor felvetődött, hogy bezárják a létesítményt, de még ugyancsak 2016 őszén arról döntöttek, hogy bizonytalan időre elhalasztják ezt a döntést. Akkoriban olyan hangokat lehetett hallani, hogy a telep sorsa nagyban függ az M3-as metrópótlás kiszervezésétől.

A szennyező vegyületek között található rákkeltő hatású benzol, az agyi és idegrendszeri károsodást  okozó toluol, valamint a műgyanták oldására is használt xilol. Utóbbi nagyobb mennyiségben van jelen a telep talajában és talajvizében, ahogy az etil-benzol is.

A BKV Zrt. nemrég 6+1 darab alacsony padlós csuklós busz bérlésére írt ki tendert. A cég március elejéig várja az ajánlatokat. Az autóbuszok éppen az Óbudai Divízióhoz kerülnének.

(A fenti kép illusztráció)