Tegnap délelőtt rengeteg újságíró sereglett össze a budaörsi repülőtéren, egy hangárban ugyanis egy vadonatúj Crafter bújt meg. A jármű a saját kerekein jutott el Magyarországra és még németek is ültek benne. Mi tavaly a westernfilmek földjén, a spanyolországi Almeríában teszteltük a vadonatúj furgont, előtte pedig a lengyelországi gyáravatón is ott lehettünk.

Nem gondoltuk volna, hogy ilyen kevés időt kell várni az új Crafter magyarországi megjelenésére, de manapság már semmin sem szabad meglepődni. Igaz, a hazai kereskedéseknek még egy picit várniuk kell. Viszont Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek hazai márkaigazgatója szerint heteken belül elérhetővé válik az árlista idehaza. Az új Crafter forgalmazása az elsőkerék-hajtású változatokkal kezdődhet, őket követhetik az összkerekes kivitelek, majd legvégül, várhatóan 2018-ban a hátsókerék-hajtású változatokkal zárulhat a modell hazai bevezetése.

Budaörsre tévedt egy vadonatúj Crafter 1

Ezeket az országokat is felkeresi a Crafter.

A Volkswagen Haszonjárművek tavaly ősszel indította el négy hónapos, Európa harminc országát felölelő turnéját. Az utazásra egyhuzamban, különböző útviszonyok és időjárási körülmények közepette kerül sor. A projekt célja az, hogy különleges szakembereket találjon az egyes országokban, annak érdekében, hogy kiderüljön, mi az, ami őket megállás nélkül a tökéletesség elérése felé hajtja.

crafter_dolomit

Ezzel a turnéval azt is szeretnénk demonstrálni, hogy mennyire megbízható haszonjármű az új Crafter, valamint azt, hogy ez a jármű még a legkülönlegesebb mesteremberek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni” – jegyezte meg az akció kapcsán Carsten Sass, VW németországi értékesítésért felelős vezetője. Hozzátette: Az új Crafter praktikusabb, költséghatékonyabb és innovatívabb, mint elődje. Ennek köszönhetően megfelel minden olyan kihívásnak, ami a hétköznapi életben a kézműves mesterségek gyakorlatában előfordulhat.

A Crafter eddigi útja során megjárta már többek között Franciaországot, Spanyolországot és Izlandot is. A turné során az új Crafter a Föld kerületével azonos távolságot, tehát 40 075 kilométert tesz meg.