Az amerikai Westside álomszép lakókamionok gyártásával foglalkozik. A cég hírnevét öregbíti a Renegade XL modell, mely lényegében egy 12-13 méter hosszú, háromtengelyes, guruló otthon. A jármű alapját egy Freightliner Cascadia adja, mely akár 600 lóerős Volvo erőforrással is kérhető.

A csőrős lakókamiont jelenleg hatféle alaprajzi elrendezéssel gyártják. A megrendelő igényeinek megfelelően fedélzetén lehetőség van fürdőszoba, WC, hálószoba, amerikai konyha, valamint kényelmes, kanapés nappali kialakítására is. Igény esetén a lakókamionba egy plusz hálófülke is kérhető a váratlan vendégeknek, emellett számos tárolószekrény beépítésére van lehetőség.

A fotel és a kanapé is alapfelszereltség részét képezi.

A fotel és a kanapé is alapfelszereltség részét képezi.

A megrendelők számtalan szín és anyag közül választhatnak.

A megrendelők számtalan szín és anyag közül választhatnak.

Amikor parkol a teherautó, akkor alkalom nyílhat a hálószoba alapterületének minimális bővítésére, ugyanis annak falai mindkét oldalra kihúzhatók. Ugyanez a helyzet bal oldalt is, a nappalival, melyben akár két nagy kanapé is helyet kaphat. Az amerikai konyha magában foglalja az étkezőasztalt, az ülőgarnitúrát, emellett side by side hűtő, mosogatógép, mikrohullámú sütő, illetve egy főzőlap beépítése is lehetséges.

A fürdőszoba is pazar luxusról árulkodik.

A fürdőszoba is pazar luxusról árulkodik.

A Renegade XL 12-13 méteres változatban készülhet.

A Renegade XL 12 és 13 méteres változatban készülhet.

Az utastérben használt anyagok színe és fajtája teljes mértékben a megrendelő fantáziájára van bízva. A konzervatívabb kialakítást kedvelők mellett a világosabb, modernebb élettereket előnyben részesítők is megtalálhatják a számításukat a Renegade XL-nél.

Persze, lehet akármilyen kényelmes egy kanapé, lehet bármilyen puha is egy ágy, elképzelhető, hogy a vérbeli kamionsofőrök leginkább a volán mögött fogják jól érezni magukat. Még akkor is, ha  pihenni indulnak.