A kamionok tuningjával foglalkozó Lorenz Truck néhány napja egy lebilincselően szép nyergesvontató-belsőről töltött fel képeket Facebook-oldalára. A Scania R 730-ast a Roberta & Maurizio Trans Kft. megrendelésére alakították át. A végeredmény teljesen eltér a gyárilag megszokott minőségtől, sőt az utastér leginkább egy amcsi csőrös utasterét idézi. Ez legfőképp a bőrborítású szivacsos oldalfalnak és plafonnak köszönhető.

A nyergesvontató 2011-ben készült, ezért a tulajdonos úgy döntött, itt az idő kicsit feldobni a munkahelyét. A koncepció jól láthatóan a vanília, narancssárga, valamint a fehér színek kombinációja volt. Narancssárgák lettek például a szélvédő feletti tárolószekrények ajtajai, de a napellenzők, az ágy és a függönyök is ilyen színben pompáznak.

scania_02

Egy kamion teljes belső átalakítása nálunk általában azzal kezdődik, hogy egészen a vezetékekig mindent kibontunk” – árulta el a Vezess érdeklődésére, Budai Gyula, a Lorenz Truck ügyvezetője. Hozzátette: már régóta tartós kereslet mutatkozik a kisebb kiegészítőkre, például szőnyegekre, függönyökre, illetve üléshuzatokra, viszont a teljes belső optikai tuning iránti megrendelések az utóbbi időben növekedtek meg igazán.

scania_03

scania_07

Ez annak is köszönhető, hogy a sofőrhiány miatt egyre több cég próbál valamilyen módon kedveskedni alkalmazottainak. Ugyanakkor egyelőre leginkább azok a vállalkozók alakíttatják át a teherautóikat, akik saját maguk hajtják a járműveket. “Egy nyergesvontató utasterének belső átalakítása általában több hetet vesz igénybe, de számtalan olyan belső elem van, amit előre elkészítünk, így csökkenteni tudjuk egy-egy kamion átalakítási idejét” – jegyezte meg a Lorenz Truck ügyvezetője.

scania_08

A Scania R 730-as másfél hét alatt készült el. Az idő azért fontos, mert a megrendelők nem szeretik sokáig nélkülözni nyergesvontatójukat. Érthető módon, ezek kenyérkereső jószágok, ha állnak, akkor nem termelnek hasznot. “Egy ilyen teherautó belső átalakításának ára a nulla forinttól egészen a csillagos égig terjedhet. Nálunk az egyedi igények vannak előtérben, minden európai kamiontípust fel tudunk dobni úgy, ahogy azt a megrendelő kéri” – hangsúlyozta Budai Gyula. Hozzátette: vannak olyan megrendelők, akik megelégednek a műbőrrel, de olyanok is akadnak, akik inkább autóipari bőrt szeretnék. Utóbbi természetesen jóval drágább.

scania_06

A Lorenz Truck csapata több éve foglalkozik kamiontuninggal, de a cég csak másfél éve alakult. Igény esetén külső, optikai tuningot is csinálnak, de a fő profil továbbra is a belső tér kialakítása marad. A Lorenz Truck által átalakított kamionokkal biztosan lehet találkozni a fontosabb hazai kamionos találkozókon, így például a szegedi kamionfesztiválon is.