Az Auman EST nehéz teherbírású nyerges vontató a Daimler és a Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA) közös fejlesztésű járműve.  A németek 2012-ben ültek le egy asztalhoz a kínaikkal, melynek eredményeképpen született meg a több mint másfél évtizeden át gyártott modell legújabb generációs változata.

Az Auman EST kifejlesztésénél elsődleges cél volt, hogy az előző változathoz képes legalább 30 százalékkal csökkentsék az üzemanyag-felhasználást. Ennek érdekében internet-kapcsolattal rendelkező fedélzeti számítógéppel látták el a járművet, mely naprakész módon értesül az aktuális forgalmi és közlekedési szituációkról, emellett nem engedi “túlterhelni” a teherautót, mely gyakori problémának számít Kínában.

Az Auman EST-ben számtalan európai fejlesztésű főegység, vagy alkatrész található. A modell Cummins vagy Mercedes motorokkal, ZF váltókkal, WABCO fékekkel és a Continental által fejlesztett elektronikus vezérléssel készül.

A háromtengelyes nyergesvontatót idén már Athénban is bemutatták és várhatóan az európai piac sem lesz lehetetlen számára, mivel legújabb erőforrásaival az Euro 6-os normákat is teljesíti.