Amikor megérkeznek a téli viharok, az erős széllökések tovább nehezítik a közlekedést, különösen azok számára, akik magas, nagy oldalfelületű járműveket vezetnek az autópályán. A Ford úgy döntött, hogy a jövőben az alapfelszereltség része lesz a Transit és a Transit Custom modellek esetében a oldalszél-stabilizáló rendszer, mely még akkor is a sávban tartja a járművet, ha az erős oldalszélbe, vagy egy kamion légörvényébe kerül.

Ha a jármű sebessége meghaladja a 80 km/órát, az oldalszél-stabilizáló rendszer másodpercenként százszor ellenőrzi stabilitásérzékelőkből érkező jeleket. Amennyiben széllökést észlel, akkor az autó egyik oldalán finoman fékezni kezdi a kerekeket, annak érdekében, hogy a sofőr a sávban tarthassa a járművet. A Ford mérnökei korábban egy speciális pályán tesztelték az új vezetéssegítő asszisztenst, ahol hat nagy teljesítményű ventilátor állította elő a közel 80 kilométer/órás erősségű oldalszelet.

Az oldalszél-stabilizáló rendszer és  a Ford EcoBlue dízelmotorok kombinációjával akár 13 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-felhasználás érhető el. Emellett mind a Transitban, mind a Transit Customban van ütközésre figyelmeztető rendszer, mely a gyalogosészlelő asszisztenssel párosítva csökkentheti a frontális ütközés és a gyalogosgázolás veszélyét.

Bestcars