Az év második felében a Magyar Posta közbeszerzést írt ki új teherautókra, melyet a DanubeTruck Magyarország nyert meg Iveco márkájú járművekkel. A nemrég lezárult tender eredményeképpen összesen 88 darab új teherautóval frissülhet az állami társaság flottája.

A beszerzésnek köszönhetően 33 darab, automatizált sebességváltóval felszerelt Iveco Stralis nyerges vontató, valamint 28 darab 18 tonnás pótkocsi kerül a társasághoz. Emellett 55 darab 13 tonnás Iveco Eurocargo is forgalomba állhat, melyek ugyancsak automatizált sebességváltóval vannak felszerelve.

Az Eurocargo teherautókból november közepén már átadtak egy 20 darabos mennyiséget, az utolsó darabok, illetve a Stralis nyerges vontatók az év végéig érkezhetnek meg a Magyar Postához. Az Eurocargo modellekhez a vecsési Baranyai cég szállította le a zárt felépítményeket.

Az állami vállalat immáron 20 éve használ Iveco gyártású járműveket. A most vásárolt járművek közül a Stralist 2013-ban, az Eurocargót pedig idén választották az Év Teherautójának (Truck of the Year).