A Freightliner és az amerikai Werner Enterprises kapcsolata 1966-ban kezdődött, amikor a szállítmányozással foglalkozó cég megrendelte első Freightliner COE típusú nyergesvontatóját, mely még nem csőrős, hanem hasábformájú fülkével rendelkezett, hasonlóan a jelenleg az európai utakon futó példányokhoz.

Az 1956-ban alapított vállalkozás az eltelt 60 év alatt globális vállalattá nőtte ki magát, hiszen jelenleg nincs olyan kontinense a Földnek, ahová ne tudnának szállítani termékeket a leányvállalatokon keresztül. A Werner Enterprisest 19 évesen alapította Clarence L. Werner. Jelenleg 7300 nyergesvontatóval, 24 ezer pótkocsival és több mint 11 500 független partnerrel rendelkezik.

Ez a teljesítmény megérdemli az elismerést és ezt a Daimler alá tartozó Freightlinernél sem látták másképp. A vállalat egy retró hatású 2017 Freightliner 122SD-t készített el egyedi kivitelben a Werner Enterprises számára. A hálófülkével ellátott csőröst a szériaváltozathoz képest szélesebb lökhárítóval, valamint a 60 éves évfordulóra utaló egyedi gravírozású krómbetétekkel látták el. A jármű hajtásáról 505 lóerős DD15 típusú Detroit dízelmotor gondoskodik, de a mellső és a hátsó tengely is az amerikai gyártótól érkezik.

A teljesség érdekében a két oldalajtóra, valamint a kabin feletti légterelőre felfestették a szállítmányozó cég logóját, így hirdetve a Werner Enterprisest.