Augusztus 14-én, vagyis vasárnap jár le a nevezési határidő a NiT Hungary és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság által rendezett kamionos ügyességi versenyre. A megmérettetés célja, hogy lehetőséget teremtsen a kamionsofőröknek mindennapi tudásuk elismerésére, továbbá, hogy hozzájáruljanak a szakma presztízsének növeléséhez, így teremtve vonzó légkört a fiatalok számára is.

Azoknak, akik a fenti határidőig regisztrálnak a verseny weboldalán, lehetőségük nyílik részt venni az online selejtezőben augusztus 28-án. Ez arra szolgál, hogy a legfelkészültebb, legrátermettebb jelentkezőket válogathassák be a szeptember második, illetve harmadik hétvégéjén rendezendő elődöntőkbe.

A verseny döntője október elsején lesz a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pályán. A győztes versenyző egymillió forintot kap, emellett viselheti a Best Truck Driver Hungary 2016 címet. Az első helyezett munkáltatója emléktárgyat vihet haza, mely hirdeti, hogy nála dolgozik az ország legjobb kamionsofőrje. A második 100, míg a harmadik  helyezett 50 ezer forint pénzjutalomban részesül.