Két amatőr atléta, Andreas Isler és Marcus Niessl úgy döntött, hogy egy több országon átívelő kerékpártúrával gyűjtenek pénzt nehéz sorsú gyermekek számára. A túra tegnap startolt el a Norvégiában található északi fokról és várhatóan Európa déli csücskén, Giblaltárnál ér majd véget. A nyolcezer kilométeres táv érinti Skóciát, Angliát, Franciaországot és Spanyolországot is, ezért a szervezők nagyon bíznak abban, hogy összen a kitűzött cél.

Ami nem más, mint legalább 75 ezer frank összegyűjtése a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkozó három svájci szervezetnek. A kezdeményezéshez a Mercedes-Benz egy különleges, kerékpárszállításra is alkalmas Sprintert biztosít.

16C670_03_D313255

A jármű belső terét szinte úgy alakították ki, mint általában a lakókocsikét szokás. Fedélzetén ágy, mosdókagyló, gáz főzőlap, hűtő, TV és számtalan tárolórekesz található. A járművet emellett felszerelték külső zuhanyfejjel, pumpával, valamint elektromos csatlakozóval. A kerékpárok tárolása a hátsó traktusban lehetséges a padlóba rögzített villák segítségével.

A összkerékhajtású Sprinterben 190 lóerős, 440 NM teljesítmény leadására képes erőforrás dolgozik. A nehéz terepen történő haladásra a furgont erősebb és nagyobb rugókkal, valamint off-road kerekekkel szerelték fel. A megfelelő biztonság érdekében a speciális Sprintert holttérfigyelő-, oldalszél-, valamint sávelhagyásra figyelmeztető asszisztenssel is ellátták.