Alig egy hónapja tette közzé a Volkswagen az első látványterveket az új Crafterről. Most a német gyártó a virtuális térben lerántotta a leplet a Mercedes Sprinterrel szakító konstrukcióról. Ugyan a fantáziarajzokhoz képest a valódi változat kicsit szögletesebb lett, de ettől függetlenül ugyanazzal a “népautós” megjelenéssel rendelkezik, mint a VW összes, jelenlegi haszonjárműve.

volkswagen-crafter-1

Úgy látszik ebben a szegmensben már nincs új a nap alatt, a 2016-os Crafter valamiért a Hyundai H350-es és a jelenlegi Sprinter keverékének tűnik. Oldalról minden panelfurgon egyforma, így ott kár izgalmakat keresni, a homlokfal kialakítása viszont kissé tradicionálisra sikeredett. Persze attól még szebb, mint az előző változaté.

A gyár tájékoztatása szerint a Crafter háromféle hosszúságban és magasságban készülhet, első-, hátsó-, illetve összkerék hajtással. A jelek szerint a VW egyelőre négyféle dízelmotorral fogja kínálni a furgont. A választékban található motorok a kétliteres, EA 288Nutz különböző teljesítményű változatainak felelnek meg.

A leggyengébb a 101 lóerős (75 kW), őt követi a 120  (98 kW) és a 138 lóerős (103 kW) variáns. A sort a 175 lóerős (130 kW), ikerturbós TDI-motor zárja. Valamennyi erőforrás rendelhető lesz manuális, illetve automata sebességváltóval. Az elérhető biztonsági rendszerek között megtalálható lesz az elektronikus menetstabilizátor (ESP), az adaptív sebességszabályozó, valamint az oldalszél elleni védelem is.

volkswagen-crafter-3

A teljesen megújult modell a szeptemberi IAA haszonjármű kiállításon fog bemutatkozni Hannoverben, gyártása pedig ősszel indul a lengyelországi Wrzesniaban.