A Semperit nemrég teljes teherabroncs-kínálatának megújításával ünnepelte 160 éves fennállását. A Continental-csoporthoz tartozó gyártó új gumiabroncs családot vezetett be, Runner néven. Az osztrák gyökerekkel rendelkező gyártó a típuscsalád első darabjait a kormányzott (F2) és a hajtott tengelyre (D2) fejlesztette ki 315/80 R 22.5 méretben. Ezek az abroncsok nagy távolságú használatra, valamint regionális használatra is alkalmasak.

A portfólió a júniusban lett teljes, amikor is bemutatták a 385/65 R 22.5 méretű, pótkocsikra fejlesztett T2-es gumiabroncsmodellt, mellyel teljessé vált a Runner termékcsalád, melyet idén Piros Pont Dizájndíjjal (Red Dot Award) tüntettek ki.

Semperit márkanév története még az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe nyúlik vissza. A vállalat elődjének számító üzemben még 1850-ben kezdték meg a termelést Wimpassingban, mely Európa első gumiabroncsgyára is volt egyben. A második gyáregység megnyitására 1896-ban került sor Traiskirchenbe, amit a cég leányvállalata a Miskolczy & Co. OHG üzemeltetett. A vállalatot 1985-ben vásárolta meg a Continental, ekkor új célokat tűztek ki, fő területté vált a megbízható középkategóriás gumiabroncsok előállítása az európai és (közép-európai) piac számára.