“A faluból kifelé (Győr irányába) még lakott területen, és a 30-as tábla hatályán belül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. egyik busza kielőzte a kocsisort, több autót egyszerre, majd mögénk sorolt be” – emlékezett vissza a június végén történt esetre a Kisalföld egyik olvasója.

“Már ez a mutatvány is félelmetes volt a tükörből nézve, de utána tolt le minket az útról, extrém közel jött mögöttünk. Minket is kielőzött, majd ugyanezt folytatta az előttünk haladó Astrával, akinek az egyetlen ‘bűne’ az volt, hogy betartotta a faluban a 30-at (ő vezette a sort). Aztán kielőzte az Astrát is, olyan helyen, ahol személyautóval nem biztos, hogy megpróbáltam volna, majd bemutatott egy büntetőfékezést, kb. 30-40 km/h-ra fékezett.”

“Egy hivatásos sofőr, egy soktonnás busszal, egy személyautó ellen. A buszt kb. 5 km múlva értük be az első lámpánál. A videó végén előző volvós is a busz után eredt, gyanítom, őt is hasonlóan veszélyes módon előzte meg, mint minket.”

A Kisalföld úgy tudja, hogy a buszsofőrt Győrben a rendőrök igazoltatták, büntetést azonban nem kapott, egy figyelmeztetéssel megúszta. A közlekedési társaság is meghallgatta a sofőrt, aki részben elismerte, hogy “feladata ellátásakor nem a lehető legkörültekintőbben járt el.”

Az ÉNYKK a hasonló viselkedést nem tartja helyesnek, így a történtek miatt az autóbuszvezetőt figyelmeztette, és elmarasztalta, vagyis a pénztárcája is bánta az esetet.