A baranyai megyeszékhelyen a jövőben harminc darab, Modulo típusú, teljesen elektromos hajtású autóbusz állhat forgalomba. Az Evopro által fejlesztett kompozit alvázzal rendelkező járművek egy feltöltéssel 200 kilométert tudnak megtenni és 52 utas egyidejű szállítására alkalmasak. A Modulót a Siemens legújabb fejlesztésű elektromotorja hajtja, melynek energiafelhasználása a fogyasztási mérések szerint vegyes üzemben 0,61 kWh/km.

Korábban a BKV 20 darabot vásárolt ebből a típusból, ezek a kocsik azonban egyelőre még nem vesznek részt a menetrend szerinti közlekedésben. A pécsi elektromos buszok beszerzéséről szóló szerződés aláírására hamarosan sor kerül.

A város buszcsere programjának keretében ez idáig Pécsre érkezett autóbuszok megfelelnek az utazóközönség igényeinek: teljes mértékben alacsonypadlósak, túlnyomó részük légkondicionált. A város járműparkjának átlagéletkora nemrég 8 év alá csökkent, ami jó eredménynek számít európai összehasonlításban.

A program keretében eddig 127 szóló és 48 csuklós busz érkezett a megyeszékhelyre, üzembe állításukkal a környezetre gyakorolt káros üzemanyag-kibocsátás is csökkent. A pécsi buszok évente 8,6 millió kilométert tesznek meg, naponta mintegy 130-150 ezer felszállás történik, ezzel a baranyai megyeszékhelyé az ország egyik legforgalmasabb közösségi közlekedési rendszere.