A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) negyedszer rendezi meg buszos szakmai kiállítását (Busexpo) és konferenciáját a Volán Egyesülés, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a Közlekedéstudományi Intézet Non-profit Kft. szakmai partnerségével.

A Busexpóval egy időben zajló XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia felszólalói többek között szót ejtenek a hazai és a nemzetközi személyszállítás lehetőségeiről, valamint az uniós autóbuszos turizmus támogatásának jelentőségéről.

A rendezvényen közel 5000 négyzetméteres szabadtéri és sátras területen kapnak helyet a kiállítók. Köztük az elektromos és hibrid buszcsaládot tervező magyar Evopro-csoport is jelen lesz, melynek Modulo C68E típusú busza JEC Innovációs Díjat nyert idén Párizsban. A  jármű egy 8 méteres, tisztán elektromos hajtású busz, melyet a BKV rövid időn belül forgalomba állít a pesti utakon. Emellett a Modulo család két, fémkarosszériás, dízelhajtású tagja is megtekinthető és kipróbálható lesz a rendezvényen.

A kiállítók között helyet kapnak még az Iveco buszok, így például a Magelys turistabusz is, mely idén az év turistabusza lett. Látható lesz továbbá emellett a távolsági közlekedésre tervezett Crossway Pro. A kiállítók listáján megtalálható még a lengyel Solaris, illetve a magyar Kravtex, valamint az S91-es kisbuszt gyártó Rába és Webasto is.

A Busexpón Talmácsi Gábor MotoGP-világbajnok, gyorsaságimotor-versenyző is részt vesz majd, aki a helyszínen kipróbál egy MAN autóbuszt. A buszkiállítás ingyenesen látogatható, azonban a konferencia regisztrációhoz kötött.