Harminc év után ismét magyar építésű traktort fejlesztett a hazai agrárgépszakma. A régi Dutra műszaki alapjait megújító fejlesztésre egy magyar vállalkozás szánta el magát, két év múlva akár a sorozatgyártást is megkezdhetik.

Renner Tamás a cég által tervezett és fejlesztett traktorral / AGRÁRÁGAZAT

Renner Tamás a cég által tervezett és fejlesztett traktorral / Fotó: Agraragazat.hu

“A célunk az volt, hogy könnyen és olcsón szervizelhető, megfizethető karbantartási igényű és kis költséggel üzemeltethető, ugyanakkor a változatos terep- és talajviszonyok közt is jól teljesítő traktort építsünk a kis- és középgazdaságok számára” – nyilatkozta Renner Tamás, a Renner-művek vezető mérnöke.
magyar_traktor_1k

Fotó: Agraragazat.hu

A négy azonos méretű keréken futó, 50 és 80 lóerős, Kubota-motorokkal meghajtott traktorok első példányát áprilisban és májusban mutatják be Hódmezővásárhelyen és a kiskőrösi Dutra Napokon is, majd az egyéves nyúzópróba után, 2017-ben meglesz a nullszéria, 2018-tól pedig akár a sorozatgyártás is elkezdődhet.
magyar_traktor_2k

Fotó: Agraragazat.hu

A családról elnevezett üzem egykor egy kis garázsból indult, ma 220 alkalmazottal 3000-féle terméket gyárt heti 400 ezer darabos volumenben elsősorban Nyugat-Európába, de az USA-ba és kisebb részt Kelet-Európába is.