Hétköznapi szintre emelte a luxust a Mercedes, jobban mondva csinált egy olyan kiadást a V-osztályból, mely biztosan magával vonja a járókelők figyelmét. Az ember akarva-akaratlanul is elgondolkozik azon, ki ülhet a sötétített ablakos, krómlécekkel díszített, Mercedes- -csillagos kisbuszban. Talán Andy Vajna, esetleg Habony Árpád lecserélte a Tranyót? Szinte minden eszünkbe juthat a V-osztály legújabb változatának láttán.
A Mercedes nem aprózta el. Nem egyszerű optikai csomaggal öltöztette fel a V-osztályt, hanem a modell szinte minden centiméterére exkluzivitást varázsolt. A németek kívül panoráma tetővel, könnyűfém keréktárcsákkal, ezüst krómmal bevont légterelőkkel, belül pedig nappabőr borítású, elektromosan állítható, fűthető és hűthető ülésekkel, valamint termoszpohártartókkal látták el a V-osztályt és ez még közel sem minden. Erre a Mercedesre biztosan nem mondanál nemet 2 A belső tér a fentieken kívül több, szemnek kellemes elemet rejt. Ilyen például a műszerfal alumínium-hatásúra fényezett betétje, de a középső konzol mellett sem lehet elmenni szó nélkül, melyből egy érintőképernyő bukkan elő. A jármű hátsó üléseinek környezetében tombol a 21. század, hiszen 230 és 12 voltos dugalj , USB-csatlakozó, továbbá SD-kártyaolvasó áll az utasok rendelkezésére. A professzionális hangzásról pedig a 16 hangszórós Burmester hangrendszer gondoskodik.

Érdemes egy pillanatra visszatérni a napfénytetőre, mely két részből áll. Egyik része fix üveges, míg másik része elektronikusan nyitható. Mindkét részt elektromosan állítható napellenzővel látták el, így egy verőfényes nyári napon sem sül ki a járműben ülők szeme. Szintén fontos kényelmi megoldás, hogy a napfénytetőt esőérzékelővel látták el, így hirtelen kialakuló nyári zápor esetén még akkor is becsukódik a tető, ha azt a jármű tulajdonosa véletlenül nyitva felejtette.

Erre a Mercedesre biztosan nem mondanál nemet 3 Ennél a modellváltozatnál a vezetéstámogató rendszerek között alapfelszereltség részeként megtalálható az éberségfigyelő asszisztens, az oldalszél stabilizátor, valamint az aktív parkolás segítő rendszer, melynek része a 360 fokos látást biztosító kamerarendszer is.

A luxuskisbusz leleplezésére a genfi autószalonig várni kell, németországi árát azonban már közzétette a Daimler. Eszerint a V-Class Exclusive ára 74 911 euró lesz, mely 22,4 millió Forintnak felel meg.