Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik eddig féltek a termetes, túlterpeszkedő felépítménnyel ellátott lakóautóktól. Az ilyen járművek építésére szakosodott gyártó, a Hymer ugyanis olyan lakóautót készített, melynek felépítménye tökéletesen követi az eredeti karosszéria vonalait, mindössze a tetőn található egy kisebb túlnyúlás. A gyártó a Van S 500-as lakórészének kialakításánál teljes mértékben figyelembe vette a Sprinter paramétereit.

Az egész lakóautó 5 650 milliméter hosszú és csak 390 milliméterrel hosszabb az eredeti változatnál. Tengelytávja azonban megegyezik az eredeti kivitelével, hiszen az 3 250 milliméter. A jármű többi paramétere sem nevezhető extrémnek, hiszen 2 2200 milliméter széles és 2900 milliméter magas. Mindezek tekintetében azt mondhatjuk, hogy vezetéséhez nem kell őstehetség, a doboz forma miatt pedig jól lehet kalkulálni vele a szűkebb helyekre történő beállásoknál. A lakóautó hajtásáról egy 129 lóerős Mercedes dízelmotor gondoskodik.

Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 1
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 2

Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára

Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 7
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 8
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 9
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 10
Fotó megosztása:
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 11 A Van S 500-as utasterében okosan bántak a rendelkezésre álló helyekkel. A sofőrrel együtt négy embernek van ülőhely a járműben. Ebből két kényelmes utasülés, valamint egy hosszabb ülőpad áll rendelkezésre. Fedélzetén mosdókagylóval ellátott WC, emellett két gázégős főzőlappal és egy 65 literes hűtővel ellátott minikonyha várja az utasokat. A pihenésre vágyó utasok a kétszemélyes franciaágyon lustálkodhatnak, a családi cuccoknak pedig az ágy alatt kialakított hatalmas csomagtérben jut hely.

Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 12 A járművet 90 literes tiszta vizes tartállyal látták el, a szennyvíz tárolására pedig egy 110 literes tank szolgál. Az utastér megvilágításáért takarékos LED-izzók felelnek, míg az utasok szórakoztatásáról egy síkképcsöves LED-televízió gondoskodik. Az opciósan választható tételek között megtalálható a lakórészbe épített légkondicionáló, valamint a külső zuhanyzó. A Trauma Combi 4 típusú levegő hevítő berendezés az alapfelszereltség része.

Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára 13 A Van S 500-as ugyan nem egy kacsalábon forgó palota, de praktikus és élhető életereket kínál maximum négy fő részére kisebb-nagyobb  külföldi utazások alkalmával. A jármű ára ugyanakkor vetekszik egy kisebb lakótelepi lakásért elkérhető összeggel, ugyanis több mint 17 millió Forintot kérnek el érte. A modell tavasztól sorozatgyártásban készül.