A Lavina-Uragant olyan tüntetéseken szokták bevetni, ahol hatékony és gyors tömegoszlatásra van szükség. A négytengelyes, duplafülkés, páncélozott járműből nem spórolták ki az acélt, ugyanakkor elődjeihez képest némi fogyókúrán kellett átesnie. 

Az első Lavinát a ’90-es évek elején mutatták be és 2006-ig három tucat készült belőle. Ekkor drasztikus változtatásról döntöttek, ugyanis a széria nem volt kifejezetten sikeres. Az előző generációs Lavina még a BAZ 69501-es alvázára épült, melynek eredményeképpen túlméretes volt, szélessége ugyanis elérte a 3 métert. Éppen ezért utódját az Ural 532-362-es alvázára építették meg.

Az új generációs Lavina-Uragan prototípusa 2005-ben készült el, egy évvel később pedig mindjárt hármat vásároltak belőle az orosz belügyi szervek – 2009-ben pedig az Interpolitech kiállításon ismerhette meg a nagyközönség. A Lavina-Uragant a vízágyú mellett egy leengedhető kotrófejjel is ellátták, ami arra jó, hogy a tüntetés idején összehordott törmeléket, vagy mást akadályt eltakarítsa az útjából. Bár a négytengelyes jármű meglehetősen impozáns, azért nem örülnénk annak, ha egyszer csak ez jönne szembe egy tüntetésen.