Tegnap a Mercedes-Benz németországi gyárában, Wörthben átadták a 100 000. legújabb generációs Actrost. Úgy tűnik, a jubileumi példány hazájában marad, ugyanis a német Kraftverkehr Nagel GmbH-nál áll csatasorba. A megújult Actrost mindössze négy évvel ezelőtt mutatták be és abban az időben ez volt az első Euro 6-os motorral szerelt nehéz teherbírású nyergesvontató.

Az első generációs Actrosokat 1996-ban kezdték gyártani, azóta közel egymillió darab készült belőlük. Ennek köszönhetően ez a modell jelenleg a világ legsikeresebb nehézkategóriás nyergesvontatójának számít, ezért nem csoda, hogy a Mercedes-Benz zászlóshajóként tekint rá. Októbertől az Actros már a legújabb OM 471-es Daimler motorral készül, mely elődjéhez képest 3 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, a 2011 előtt gyártott Actrosok motorjaihoz képest pedig 11 százalékkal alacsonyabb fogyasztással rendelkezik. A kisebb étvágyhoz az Euro 6-os motoroknál elérhető prediktív hajtáslánc-vezérlő rendszer (PPC) is hozzájárul.

A Mercedes-Benz Actros az előző generációs változathoz képest leginkább a kabin kialakítása és formaterve, valamint a motorok terén lépett előre.