A Bulldog összkerék-hajtású tűzoltóautót az a Howe&Howe Engineering tervezte és építette, amelyik nemrég előállt egy 300 ezer dollárt (87 millió forintot) érő luxus harckocsival, mellyel kedvükre mókázhatnak a milliárdosok a meredek homokdűnéken. A cég nemrég úgy döntött, hogy ezúttal értelmesebb célra fordítja saját kapacitását és olyan tűzoltóautóval jött ki, amely lényegében menet közben pusztítja a bozóttüzeket.

A járművön több fecskendő is van: két, a lökhárítóban lévő szórófej a kerti fűlocsoló-fejhez hasonlóan széles ívben és nagy nyomáson tolja a vizet, míg a lökhárító feletti fecskendő tetszés szerint irányítható. A videóban jól látható módon így a kisebb avartüzeknél gyakorlatilag úgy lehet az oltást végezni, hogy ki sem kell szállni a tűzoltóautóból, hiszen a vastag oldalfalú gumikerekek bizonyos hőfokig tűzállóak.

A járműben található 7 750 literes víztartály ugyan nem elegendő a nagyobb erdőtüzek légküzdésere, de a 302 literes benzintartály, valamint a málhatérben található hosszú vízszállító csövek lehetővé teszik, hogy tűzesettől távolabbi vízforrástól is bevethessenek vizet a lángok megfékezésére. Az alábbi videóban látható, hogy a Bulldog nem tréfál a bozóttűzzel, megjelenése pedig annyira vagány, hogy ezek után biztosan megnő a tűzoltó pályát választó bátor jelentkezők száma.