Az új  CF és XF Silent modellek után a DAF tovább bővítette csendes üzemű kínálatát. Az új LF Silentet kifejezetten városi és regionális elosztó fuvarra tervezték, vagyis olyan területekre, ahol már kora hajnalban úton kell lenni. Ilyen lehet például a pékáruk, vagy a friss tejtermékek szállítása.

DAF LF

Az LF egy könnyű- és közepes teherbírású teherautó, melyet a Leyland Trucks gyárt a holland cég részére. A modell amellett hogy az Egyesült Királyságban készül, angol gyökerekkel is büszkélkedhet, hiszen eredetileg a Leyland Roadrunner utódjaként került sorozatgyártásba 2001-ben. Az LF közel két évtized alatt számtalan változáson ment keresztül, de továbbra is a Renault Midlum fülkéjével készül. Az Euro 6-os változatot két évvel ezelőtt mutatták be a hollandok. Legutóbb október elején esett át típufrissítésen.

Az extra csendes üzemmód egyetlen gombnyomással aktiválható a műszerfalról, melynek során az LF zajszintje nem haladja meg a 72 decibelt. Ez kifejezetten kedvező értéknek számít, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenleg a piacon kapható teherautók átlagosan 80 decibeles értékkel rendelkeznek. A csendesebb üzemmód olyan területeken is lehetővé teszi az áruk be- és kirakodását, ahol este, éjszaka, illetve hajnalban zajkorlátozás van érvényben. Üzemeltetése így hatékonyabb és rugalmasabb lehet, igaz a legtöbb helyen leginkább a súlykorlátozás miatt nem hajthatnak be a hasonló kategóriájú teherautók.

Az új, 7,5 tonnás DAF LF Silent hajtásáról 4.5 literes PACCAR PX-5 motor gondoskodik, mely 152 (112kW) és 184 (135kW) lóerős változatban érhető el.  Az erőforráshoz az AS Tronic hatfokozatú, automatizált sebességváltó csatlakozik. A 4×2-es hajtásképlettel készülő teherautó nappali, hosszított nappali és hálóhelyes fülkével is készülhet. A modellváltozat már kapható a kereskedésekben.