A dubaji székhelyű Marchi Mobile bejelentette, hogy felfrissíti a világ legdrágább lakóautóját, az Element Palazzót, melyet ebben a cikkben mutattunk be részletesen.  A cég már közzé is tette az első fotókat a megújult modellről, többségük azonban egyelőre csak a látványtervekből származó kép. A különleges megjelenésű jármű idén kis túlzással ráncfelvarráson esik át, ami annyit jelent, hogy a korábbi változatokhoz képest némileg megváltozik a hűtőrács alakja, illetve kisebbek lesznek az ablakok. A frissítés ellenére megmarad a korábbi jacht-jelleg, csak kevésbé lesz hangsúlyos. 

Az arab olajsejkeknek készülő lakóautó felszereltségi kínálata is bővül. A jármű tetején egy lounge területet alakítottak ki, ahol bőrborítású kanapén élvezhetik az utasok a kilátást. A lounge padlózata amellett, hogy fűthető, emelhető és süllyeszthető is, így annyira válnak láthatóvá a tetőn ücsörgő emberek, amennyire ők szeretnének megmutatkozni a külvilágnak.

Egy panel alapterületével vetekszik ez a luxuslakókocsi 2 A dúsgazdag embereknek nemcsak a magánszféra jár ki, hanem a dolgozó emberek számára nehezen felfogható luxus is. A jármű utazási szélessége 2,55 méter, ami még átlagosnak mondható. A lakórész azonban további 2,45 méterrel növelhető meg, amellyel jókora, mintegy 68 négyzetméteres alapterületet hozhatunk létre, ami egy átlagos magyarországi panellakás alapterületének felel meg.

Nem csoda, ha ezek után a lakórészen nem kell nyomorogni, sőt. Az Element Palazzo 2015 Edition elképesztően tágas tereket kínál: a jármű fedélzetén kör alakú, kényelmes franciaággyal és bőrfotelekkel kialakított nappali résszel ellátott hálószoba, gazdagon felszerelt minikonyha, mosdóval és zuhanykabinnal ellátott fürdőszoba és WC is van. A járműbe igény szerint jakuzzi is beépíthető, de az alapfelszereltséghez hozzátartozik a fali vízesés, valamint a beépített borszekrény és két hatalmas, síkképernyős televízió.

Egy panel alapterületével vetekszik ez a luxuslakókocsi 3 Az extravagáns lakókocsiban hathengeres, közel 600 lóerős motor dolgozik, mellyel a jármű 150 kilométer/órás sebességre képes. A teljesítmény valahol a súly cipelésében vész el, ugyanis össztömege eléri a 28 tonnát. A modell 13,70, illetve 12 méteres hosszúságban készülhet, így pont olyan hosszú, mint egy városi kivitelű szóló busz, magassága ugyanakkor már a határokat feszegeti, ugyanis alapesetben 4 méter magas, míg a lounge fölé nyitható tetővel már hatméteressé terebélyesedik a jármű.

A Marchi Mobile luxuslakókocsija 3,1 millió dollárba, vagyis megközelítőleg 850 millió forintba kerül. Most már csak az a kérdés, hogy van-e részletfizetési lehetőség.