A bemutató azért is nagy jelentőségű, mert csaknem negyven éve nem fejlesztettek ki Magyarországon könnyű-páncélvédettségű harcjárművet. A szövetség és a magyar védelmi ipar meghatározó cége, a Gamma Zrt. célja egy olyan terepjáró család kifejlesztése, mely adott esetben ballisztikai védelemmel ellátható, emellett megfelel a NATO alkalmazási elveinek és a Magyar Honvédség igényeinek is.

Első körben egy RDO 3932 beteg-, illetve sérültszállítóval, valamint egy bázisjárművel ismerkedhetett meg a szakmai közönség. Emellett egy másik újabb – de még nem teljesen kész – fejlesztésüket is ajánlották a hazai védelmi szervek szakembereinek. Ez egy speciális, szintén hazai fejlesztésű radarral is felszerelt jármű, amely egyebek mellett a határőrizetben jelenthet segítséget. A speciális járművek katasztrófavédelmi, határőrizeti, rendőri és terrorelhárítási célokra is bevethetők.

A magyar fejlesztésű könnyű-páncélvédettségű harcjárművek gyártásának szakmai és  gazdasági előnyei is vannak. Erősíti például a hazai mérnöki, hadimérnöki szaktudást, hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb mozgósítható eszközparkkal rendelkezzen a Magyar Honvédség az ország védelmi feladatainak ellátására. A fejlesztés során az elmúlt négy évben kilencven magyarországi cég több mint 280 dolgozója (köztük 79 mérnök) vett részt a prototípusok kifejlesztésében.