A jeles alkalomból a BKV egymástól eltérő időpontokban nyílt napokat szervez autóbusz garázsaiban. Ezúttal a Dél-pesti üzemen a sor, mely szeptember 6-án, vasárnap 10 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

A buszgarázsban több hagyományos családi programon vehetnek részt a látogatók: lesz kreatív műhely, közlekedésbiztonsági kvíz és akadálypálya, önvédelmi bemutató, valamint kerékpáros ügyességi pálya. Emellett stílusosan egy Ikarus buszban a fővárosi buszközlekedés 100 évét bemutató kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődök, de egy másik Ikarusban minivilágot csodálhatnak meg a látogatók. Emellett a helyszínen egy autóbuszos szimulátor is kipróbálható lesz.

Megtekinthető autóbuszok

Ikarus 412
Ikarus 521 (Volkswagen – Ikarus Várbusz)
Ikarus 260
Ikarus Agora

Van Hool A 300
Van Hool AG 300
Van Hool NEW A330 CNG
Van Hool NEW AG300
Volvo 7700

A Dél-pesti buszüzem a hagyományosak mellett számos szakmai programokat is kínál. A járműjavító és szerelő csarnok például szervezett csoportlátogatás keretében lesz megtekinthető, emellett bemutatják a diszpécserek munkáját, továbbá lehetőséget biztosítanak oktatóbusz tesztvezetésére is. A jármű érvényes, B-kategóriás jogosítvánnyal lesz vezethető, azonban mindehhez és a szakmai programokhoz regisztrálni kell a helyszínen, vagy online, a BKV weboldalán.

Vasárnap emellett egy katasztrófavédelmi és mentési gyakorlat keretében megtudhatjuk, hogyan működnek együtt a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai, ha baleset történik egy autóbusszal. A rendezvény menetrend szerinti autóbuszokkal megközelíthető, de a BKV ingyenes buszjáratot indít az nap a KÖKI Termináltól.