Tovább bővül a két éve bemutatott GAZelle Next típuskínálata. Az orosz gyártó a napokban rántotta le a leplet a modellcsalád legújabb tagjáról, a lakóautós változatról. A GAZ emellett az elődből is készített egy összkerékhajtású, terepre szánt változatot. Az új GAZelle modelleket a két napja véget ért moszkvai off-road kiállításon ismerhette meg a nagyközönség.

A GAZelle Next lakóautó négyajtós fülkével rendelkezik és összesen hét fő szállítására alkalmas. A kéttengelyes jármű felépítménye impozáns felszereltséggel bír. A lakórészbe jobb oldalt, külön ajtón lehet feljutni kihajtható lépcsőn keresztül. Az utazókat a kor elvárásainak megfelelő kényelem fogadja: a jármű légkondicionált, oldalfalai szigeteltek, ablakai dupla üvegezéssel készültek, így ez a GAZelle a kánikulában és a zimankóban egyaránt képes menedékként funkcionálni.

A hideg napokra ráadásul a belső fűtés is aktiválható. De az oroszok lakókocsija, több mint egy egyszerű menedék, hiszen fedélzetén étkező, bővíthető minikonyha, zuhanyzó mosdóval és WC-vel, valamint hálófülke is van. A konyha ráadásul minden szükséges készülékkel – mikróval, hűtővel és gázégős főzőlappal – is fel van szerelve.

Most már lakóautójuk is van az oroszoknak 2
A másik frissen bemutatott szabadidő autó a GAZelle Next Hunter. A Sobol 4×4 alapjaira épített modell összkerékhajtással rendelkezik, fordulatcsökkentő áttéttel és az Eaton által gyártott hátsó differenciálzárral készül. Mindennek köszönhetően a jármű kiváló adottságokkal rendelkezik a terepen történő közlekedésre. A Huntert tetőcsomagtartóval, tetőlámpákkal, küszöbbel és acél lökhárítóval is ellátták. Az utastérben forgatható üléseken foglalhatunk helyet, emellett a kényelemérzet növelését a kihúzható asztal, számtalan tárolórekesz, valamint egy segéd fűtőberendezés is szolgálja. Mindkét modellt a Cummins 2,8 literes ISF motorjával szerelte a GAZ.
 
A legfrissebb hírek szerint hamarosan év végén megindul a GAZelle Next forgalmazása Szerbiában. Déli szomszédunk mellett még az idén megjelenik a típus Bosznia-hercegovinai, valamint a montenegrói márkakereskedésekben. Az értékesítés egyelőre a szimpla fülkés platós, a zárt furgon, valamint az AWD Sobol kivitelű járműveket foglalja magába.  A GAZelle Next ára kedvező lesz, hiszen egy alapfelszereltséggel rendelkező modell átszámítva  4 700 000 Forintba kerül majd.