A tavalyi év komoly magyar sikert hozott az autósportban, Kiss Norbert és az Oxxo-csapat olyan eredményt ért el, amely előttük egy magyar alakulatnak sem sikerült: megszerezték az Európa-bajnoki címet. 
Történelmi pillanat, és idén, a Hungaroringen megrendezésre kerülő futamnak köszönhetően már hazai pályán is szurkolhatunk az újabb sikerért. A szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő kamionos fesztivál apropóján megpróbáltunk pár kulisszatitkot megtudni Kiss Norbitól, aki kívül-belül megmutatta az alatta dolgozó, több mint 1000 lóerős versenykamiont.
a videó a hirdetés után indul
 
Norbi kamionját 13 000 cm3-s turbódízel motor hajtja, maximális teljesítménye 1100-1200 lóerő, nyomatéka 6000 Nm, tömege pedig 5,5 tonna (3,3 az első tengelyen, 2,2 a hátsón). A végsebessége a szabályok miatt lekorlátozva 160 km/órára, a leszabályozót kikapcsolva akár a 250-300 km/óra sem kizárt. 

Shell Hungary Truck Fest – Kamion EB és Fesztivál


Szeptember 5-én és 6-án egész hétvégés kamionos fesztivállal várják a látogatókat a Hungaroringen. Az Európa-bajnok Kiss Norbi címvédőként lesz ott az FIA Truck Race European Championship mezőnyében, ahol több mint 1000 lóerős járgányok vívnak csatát. Az eseményen két teljes értékű versenynapot rendeznek, szabadedzéssel, időmérővel és napi 2-2 futammal.

A pályán kívül is garantált a szórakozás, hiszen kitelepül a helyszínre a Csodák Palotája, a Lego city, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Tropicarium is, de kézműves foglalkozások is lesznek. Fellép az Alma együttes, illetve az esemény első napján, szombaton este Ákos ad koncertet, amely a hétvégi jeggyel rendelkezők számára ingyenes lesz.

A jegyek elővételben kedvezményes áron megvásárolhatók, így a napi 4900 forinttól, míg a hétvégi 6900 forinttól, a családi jegy pedig 9900 forinttól elérhető az érdeklődők számára. A 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés. Jegyvásárlásért kattintson ide!