Nem vagyok “Amerika-majmolós” típus, de anno, középiskolai tanulmányaim alatt mindig is irigyeltem a tengerentúli diákokat, hogy szép, sárga buszokkal mehetnek suliba. Nekünk mindig a menetrend szerinti füstokádó BKV-járat jutott. A Blue Bird által épített új mini iskolabusz van olyan menő, mint elődjei, melyben döntő szerepet játszik az is, hogy a Ford Transit alapjaira építették.

A Micro Bird  25 személy szállítására alkalmas, utasterébe a jobb oldali kétszárnyú ajtón lehet felszállni. Az ajtótól jobbra egy nagy felületű ablak is van annak érdekében, hogy a sofőr számára a lehető legjobb kilátás álljon rendelkezésre azon az oldalon, ahol a gyerekek felszállnak. A gyártó háromféle Ford-motorral kínálja a járművet, ennek megfelelően az üzemeltetőknek lehetőségük van 3,7 literes, 3,5 literes EcoBoost, valamint 3,2 literes turbódízel erőforrás közül választani. A 3,7 literes változat ráadásul sűrített földgázzal vagy propán gázzal is működtethető.

Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz 1
Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz 2

Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz

Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz

Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz 5
Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz 6
Fotó megosztása:
Ez megcsinálja a kedvet a sulihoz 7 A képen látható bemutató példányban 3,7 literes, hathengeres, 270 lóerős motor dolgozik. A Micro Bird eleget téve a 21. századi kihívásoknak, színezett üvegajtókkal, dupla akkumulátorokkal, nagy teljesítményű generátorral és kiegészítő fűtéssel készül. Az előírásoknak megfelelően a járművet sárgára fényezték, illetve ellátták a szükséges hátsó vészkijárati ajtóval is. Veszély esetén pedig a jobb oldali utasajtó manuálisan is nyitható.

A Blue Bird Corporation 1975 óta gyártja a Micro Bird elnevezésű mini iskolabuszt, különféle gyártók által kínált alvázakra. A modellt eddig főként a Chevrolet Van/GMC Vandura, valamint a Ford E-széria alapjaira építették, de ettől az évtől kezdve a 350/350 HD Transit alvázára is karosszál a cég iskolabuszokat. A Micro Bird ára 28 ezer amerikai dollár, vagyis átszámítva 7,8 millió forint körül van.