Az Amerikai Egyesült Államokban akár már az eBay-en is vehetünk katonai teherautókat, azonban azok többsége nem feltétlenül ellenőrzött forrásból kerül eladósorba. Ha biztosra akarunk menni akkor célszerű olyan céghez fordulni, amely közvetlenül az amerikai hadseregtől veszi meg a járműveket.

A globális vállalatként tevékenykedő GovPlanet az építőipari és mezőgazdasági gépek mellett eredeti, katonai teherautókat is kínál, amelyekből akár mi, európaiak is vehetünk egyet-kettőt, hiszen július 29-én a cég Németországban aukciót tart azok számára, akik komolyan gondolkodnak az amerikai katonai teherautók megvásárlásán. A GovPlanet felhozatalából némi ízelítőt kínál az alábbi videó, a teherautó bolond Fred Williams ugyanis ellátogatott a cég egyik telephelyére.


A Hummerek mellett kis- és közepes teherbírású teherautókat is vásárolhatunk, amelyek között vannak meglehetősen jól felszerelt példányok is. A népszerű televíziós személyiség például éppen egy olyat próbált ki, amelyikben automataváltó és a műszerfalról irányítható gumiabroncsnyomás-szintszabályzó is van. A sötétzöld, vagy vajszínűre fényezett járművek általában kis szépséghibákkal kínálják eladásra, így kis ráfordítással akár olyan katonai teherautónk is lehet, amit még a Magyar Honvédség is megirigyelne.