Új autóbusszal rukkolt elő a Magyar Honvédség jármű- és eszközparkjának nagyjavítását és karbantartását végző HM Currus. A különleges körülmények között is helytállni képes jármű kifejlesztéséről még 3 éve döntött a Honvédelmi Minisztérium. A modellről egyelőre keveset tudni, hiszen még nem került sor a hivatalos bemutatójára, mindössze a cég honlapján szerepel némi információ a sötétzöldre színezett autóbuszról. Az Aries névre keresztelt jármű 10-11 méter hosszú, kétajtós és felépítményét tekintve magaspadlós, elővárosi autóbusz.
A modellt ugyanakkor nem menetrendszerű közlekedésre szánták: a bemutató változat mindjárt négyféle belsőtér-kialakítást kínál. Eszerint lehetőség van sima, katonai utasszállítóként történő használatra – ez esetben 49 fő szállítására alkalmas, emellett belső teréből könnyedén kialakítható egy sebesültszállító, egy orvosi vizsgáló, valamint egy tárgyaló is. Ezen felhasználási módok jól jönnek a hadseregnek. Az autóbusz mindkét oldalt üvegezett, azonban a légkondicionáló miatt kevés ablakra került nyitható felület.
Az Aries Volvo B7R alvázra készült, ennek megfelelően az autóbuszban svéd gyártmányú, hathengeres, 290 lóerős motor dolgozik. Első ránézésre úgy tűnik, hogy az autóbusz formaterve is a volvós hagyományokat képvisel. A fényszórók például a Volvo 8900-as és a 7900-asban is használt elemben találhatók az Ariesben. A jármű múlt hónapra készült el, hamarosan kiállításokon, illetve egyéb más katonai rendezvényeken vehetik szemügyre az érdeklődök.