Új autóbusszal rukkolt elő a Magyar Honvédség jármű- és eszközparkjának nagyjavítását és karbantartását végző HM Currus. A különleges körülmények között is helytállni képes jármű kifejlesztéséről még 3 éve döntött a Honvédelmi Minisztérium. A modellről egyelőre keveset tudni, hiszen még nem került sor a hivatalos bemutatójára, mindössze a cég honlapján szerepel némi információ a sötétzöldre színezett autóbuszról. Az Aries névre keresztelt jármű 10-11 méter hosszú, kétajtós és felépítményét tekintve magaspadlós, elővárosi autóbusz. Új katonai busz Magyarországról 2

A modellt ugyanakkor nem menetrendszerű közlekedésre szánták: a bemutató változat mindjárt négyféle belsőtér-kialakítást kínál. Eszerint lehetőség van sima, katonai utasszállítóként történő használatra – ez esetben 49 fő szállítására alkalmas, emellett belső teréből könnyedén kialakítható egy sebesültszállító, egy orvosi vizsgáló, valamint egy tárgyaló is. Ezen felhasználási módok jól jönnek a hadseregnek. Az autóbusz mindkét oldalt üvegezett, azonban a légkondicionáló miatt kevés ablakra került nyitható felület.
Új katonai busz Magyarországról 3 Az Aries Volvo B7R alvázra készült, ennek megfelelően az autóbuszban svéd gyártmányú, hathengeres, 290 lóerős motor dolgozik. Első ránézésre úgy tűnik, hogy az autóbusz formaterve is a volvós hagyományokat képvisel. A fényszórók például a Volvo 8900-as és a 7900-asban is használt elemben találhatók az Ariesben. A jármű múlt hónapra készült el, hamarosan kiállításokon, illetve egyéb más katonai rendezvényeken vehetik szemügyre az érdeklődök.