Több mint 1 millió 578 ezer darab után befejeződött a harmadik generációs Caddy gyártása. Ezzel egy időben június első hétvégéjén elindult az utód összeszerelése a lengyelországi Poznanban. A gyártósorról első ízben egy reflexezüstmetál színre fújt változat gördült le, melyet 2 literes, 102 lóerős (75 kW) TDI motorral szereltek. A pirogi és a forró céklaleves hazájában első körben a Highline felszereltségű Caddyk sorozatgyártása indult meg.

A gyártó tájékoztatása szerint a BlueMotion technológiával ellátott új dízelmotorok elődeiknél akár 1,2 literrel kevesebb üzemanyagot használnak fel. A városi haszonjármű és a családi autó előnyeit egyesítő modell negyedik generációját számos biztonsági és kényelmi funkcióval látják el.

2014-ben több mint 175 ezer jármű készült a poznani gyárban, melynek nagyjából 80 százaléka Volkswagen Caddy volt. A harmadik generációs változatot 2003 és 2015 között gyártották. Az utód már március óta rendelhető a németországi kereskedésekben, míg hazánkban csak ebben a hónapban indul az előrendelés a modellre. Az értékesítés megkezdésekor különleges, exkluzív, a “Generation Four” nevet viselő kiadásokkal is készült a VW.

A Volkswagen egyébiránt jelentős mértékben fejleszti lengyelországi kapacitását. Tavaly év végén például csak azért átköltöztette a szintén a lengyeleknél található, saját kézben lévő MAN buszgyárat, hogy 2016-ban megkezdhesse az új Crafter sorozatgyártását. Mint ismeretes, a német konszern mintegy 300 futballpályányi területen, vagyis 220 hektáron húzza fel a Poznan melletti Wrzesniában az új üzemet.