Sok gyerkőc szereti utánozni a szüleit életük első szakaszában. 3-5 évesen a lányok játék babakocsival, a fiúk pedig általában autóval, vagy motorral szeretnek mutatkozni az utcán. És persze ott van a játékdömper is, de azt csak az oviban lehet használni. A jövőben az egyik új holland gyártmányú teherautó is opció lehet, ugyanis a DAF olyan játékokkal kíván kedveskedni a gyerekeknek, melyek élethű másai az eindhoveni gyártósoron készülő monstrumoknak.

A DAF az egyik legnépszerűbb típusát, az XF-et készítette el kicsiknek szánt kivitelben. Ezzel tulajdonképpen megőrizte hagyományát, hiszen ennek a típusnak az előző generációs típusa is kapható volt már gyerekjáték formájában. A szülők mindjárt kétféle változatból, egy pedálosból és egy lábbal hajtósból választhatnak. Nyilván előbbi menőbb, de a lábbal hajtós változat is teherautó formával rendelkezik: négy kereke és hatalmas kormánya van, elölről pedig az XF jellegzetes formája köszön vissza a holland nemzeti színnek számító narancssárga fényezésben.

Bár az eredeti XF nyergesvontató motorját 1,6 millió kilométerre tervezték, valószínű, hogy mind a lábbal, mind pedig a pedállal hajtható  játék kivitelt is hosszú futásteljesítményre optimalizálták, főleg, hogy a működtetésért a gyereklábak felelnek majd. Hasonló méretű, élethű játék-teherautókat egyéb iránt más gyártók is kínálnak a gyerekek számára. A szülők többek között a Mercedes Actros, a Volvo FH, az MAN TGX, valamint az Iveco Stralis közül választhatnak. Mindegyik modell megszólalásig hasonlít az igazi nyergesvontatókra, fontos különbség azonban, hogy a gyerekek nem a fülkében, hanem a nyeregre szerelt ülésen foglalhatnak helyet.